מטרות החוק
החוק מציב יעדים ברורים שמטרתם לשנות את האופן שבו פסולת אלקטרונית מטופלת בישראל:
החובות המרכזיות של הגורמים השונים
החוק מטיל אחריות ישירה על מספר גורמים, ומגדיר חובות ברורות עליהם:
אכיפה וסנקציות
החוק כולל מנגנוני אכיפה המבטיחים את עמידת הגורמים הרלוונטיים בדרישותיו. אי-עמידה בהוראות החוק עלולה להוביל לקנסות כבדים, פסילת רישיונות ואף הליכים משפטיים.
המשרד להגנת הסביבה מבצע פיקוח שוטף ומוודא שיצרנים, יבואנים ומשווקים עומדים בחובותיהם, תוך שיתוף פעולה עם גופי יישום מוכרים כמו ת.מ.י.
ת.מ.י – שותפה מובילה ביישום החוק
תאגיד מחזור ישראל – ת.מ.י פועל להבטיח עמידה בדרישות החוק באמצעות שיטות מחזור מתקדמות ושיתוף פעולה עם יצרנים, יבואנים, מחזיקי פסולת, משווקים ורשויות מקומיות. התאגיד מציע פתרונות ייחודיים לאיסוף וטיפול בפסולת אלקטרונית, תוך שימת דגש על טכנולוגיות חדשניות שמקטינות את ההשפעה הסביבתית.
ת.מ.י גם פועלת להעלאת מודעות ציבורית לחשיבות המחזור ומספקת מידע וכלים המסייעים לצרכנים להבין כיצד ניתן להשתתף בתהליך המחזור ולהשפיע לטובה על הסביבה.
שומרים על הסביבה יחד
חוק המחזור הוא כלי מרכזי בהתמודדות עם אחת הבעיות הסביבתיות הגדולות של זמננו. עם זאת, הצלחתו תלויה בשיתוף פעולה רחב בין כלל הגורמים, לצד השקעה בחינוך ובמודעות ציבורית.
ת.מ.י, כתאגיד מוכר, מובילה את תחום המחזור בישראל, ופועלת להבטיח שישראל תמשיך לעמוד בסטנדרטים בינלאומיים מחמירים ולשמור על סביבה בריאה ונקייה לדורות הבאים.