כיצד פסולת אלקטרונית מזהמת את האוויר?
אחת התופעות המדאיגות ביותר הקשורות לפסולת אלקטרונית היא שריפה בלתי מבוקרת. תהליכים אלו נפוצים במדינות רבות בעולם, בעיקר באזורים שבהם אין תשתיות מחזור מתקדמות. חומרים כמו פלסטיק, מתכות רעילות ומעגלים מודפסים פולטים גזים רעילים בעת שריפתם. בין החומרים המזיקים שמשתחררים ניתן למנות:
דו"ח של האו"ם מעריך כי יותר מ-2 מיליון טון של פסולת אלקטרונית נשרפים מדי שנה בעולם, וכתוצאה מכך נפלטים מיליוני טונות של גזים רעילים לאטמוספירה. רק דמיינו את ההשפעה על איכות הסביבה.
איך פסולת אלקטרונית משפיעה על איכות המים?
חומרים רעילים המצויים בפסולת אלקטרונית, כמו עופרת, כספית וליתיום, יכולים לחדור למקורות מים דרך הטמנה לא מבוקרת. דליפה של סוללות ומעגלים חשמליים לאדמה מובילה לזיהום מקורות מים המשמשים לשתייה, השקיה ותעשייה
.
מחקר שנערך באירופה מצא כי רמות עופרת במי תהום סמוך לאתרי הטמנה של פסולת אלקטרונית גבוהות פי 40 מהתקן המותר. זיהום כזה אינו רק פוגע באיכות המים אלא גם מגביר את העלויות לטיפול בהם ומסכן אוכלוסיות רבות.
כיצד מחזור משפר את איכות האוויר והמים?
מחזור נכון של פסולת אלקטרונית מבטיח טיפול בטוח בחומרים רעילים ומניעת זיהום סביבתי.
ת.מ.י – שומרים על איכות האוויר והמים
תאגיד מחזור ישראל – ת.מ.י פועל לצמצום הנזקים הסביבתיים של פסולת אלקטרונית על ידי קידום פתרונות מחזור מתקדמים ושיתוף פעולה עם גורמים עסקיים, רשויות מקומיות ומוסדות ציבוריים. באמצעות מערכות מחזור חדשניות ופעילות הסברה, ת.מ.י מסייעת לציבור להבין את חשיבות המחזור ואת תרומתו הישירה לשיפור איכות החיים של כולנו.
יחד נשמור על סביבה בריאה
שיפור איכות האוויר והמים אינו משימה שאפשר לדחות. פסולת אלקטרונית מהווה סכנה ממשית לסביבה ולבריאות הציבור, אך בעזרת מחזור נכון ניתן למנוע את הנזקים וליצור עתיד נקי ובריא יותר. ת.מ.י מובילה את תחום המחזור בישראל, וקוראת לכולנו לקחת חלק פעיל בתהליך המחזור למען סביבה נקייה ואיכות חיים טובה יותר.